under18

De e-sigaret

De e-sigaret

De e-sigaret is in de laatste jaren een overduidelijk nieuwe trend geworden in de tabaksindustrie. Steeds meer rokers beginnen de elektronische sigaret te gebruiken en het wordt steeds populairder. Dit nieuwe roken wordt door PHE ( Public Health England) bestempeld als “gezonder”, voor een volledig overzicht van de publicatie van PHE klikt u alstublieft op de volgende link; PHE. Dit rapport wordt door velen gezien als een grote motivatie om te stoppen met roken en te beginnen met dampen. Als gebruiker consumeert u ( mocht u dit willen ) nog steeds nicotine, echter wordt een groot deel van de schadelijke stoffen zoals teer uitgesloten en dus niet meer geconsumeerd. Een e-sigaret heeft een aantal voordelen. We zullen de 2 belangrijkste voor u uiteenzetten. Om te beginnen de gezondheidsaspecten, die voor zich spreken als u het rapport van PHE gelezen heeft. Daarnaast is het zo dat traditioneel roken steeds duurder wordt en dampen natuurlijk een goedkopere oplossing is. In dit artikel zullen wij de basis beginselen van het dampen uiteenzetten voor u zodat u goed geinformeerd bent.

 

Kies hier uw startset

 

Hoe werkt een e-sigaret nu precies?

De elektronische sigaret is opgebouwd uit een aantal onderdelen die samengesteld ervoor zorgen dat u kunt vapen of dampen. Over het algemeen gesproken hebben we de batterij, een tank ofwel clearomizer ( hier gaat de e-liquid in ), een coil ( deze verdampt de e-vloeistof ) en een oplader. De batterij zorgt er simpelweg voor dat er een stroompje voor de coil gaat, deze verdampt de e-liquid en op deze manier kunt u dampen. Een batterij kunt u over het algemeen ongeveer 300 maal opladen. De coil bestaat uit een stukje (ijzer) draad en Japans katoen. De liquid wordt als het ware door het katoen geabsorbeerd en door de verhitting van het ijzerdraadje wordt deze verdampt.  E-liquid ofwel e-vloeistof wordt samengesteld uit een aantal componenten. Over het algemeen een vooraf bepaalde verhouding PG en VG. PG staat voor Propyleen Glycerol en VG staat voor Vegetable Glycerine. Naast deze 2 basis ingredienten worden smaken toegevoegd en mocht u dit willen ook nicotine.

De Europese Unie heeft enkele eisen gesteld ( TPD2 ) aan de verkoopt van elektronische sigaretten en e-liquids in de EU. Om te beginnen is het zo dat tanks maximaal een capaciteit van 2ml mogen hebben, daarnaast mogen e-liquids maximaal in 10ml flesjes geleverd worden. Er zijn nog vele andere eisen volgens TPD2 maar daar zullen wij op dit moment niet op ingaan.

Clearomizer versus Cartomizer

Er zijn 2 verschillende systemen e-sigaretten op de markt op dit moment. Het eerste systeem is een duurzaam systeem die gebruikt maakt van een atomizer ofwel coil ( in een clearomizer ofwel tank ), het tweede systeem werkt door middel van een wegwerp cartomizer. Het mechanisme van beide systemen is een beetje verschillend vandaar dat wij dit voor u uiteen zullen zetten.

Clearomizer: In tegenstelling tot de cartomizer is het bij een clearomizer zeer zeker mogelijk om deze meermaals te gebruiken omdat u de tank meerdere malen kunt vullen. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende e-liquid smaken te mixen en zelfs de nicotine sterktes. De damp productie is vele malen groter en sterker en u ervaart een betere smaak bij het gebruik van een clearomizer. Tot slot is het mogelijk bij een clearomizer om de coil ofwel atomizer te vervangen waardoor dit een zeer duurzaam systeem is.

Cartomizer: Dit is een wegwerpsysteem dat u maar een keer kunt gebruiken. De cartomizer heeft een cilinderachtige vorm en is vooraf gevuld met e-liquid. Het verdampen van de liquid gebeurd op dezelfde manier als bij een clearomizer, echter kunt u niet mixen met e-liquids, nicotine en smaken en is het ook niet mogelijk om de coil te vervangen. Een echte wegwerp oplossing.

Hoe schadelijk is een e-sigaret?

Dit is een moeilijk onderwerp. Wij van Vapesale.nl zullen dan ook nooit stellen dat het gezonder is om te e-roken dan om reguliere sigaretten te consumeren. Wel zijn er een aantal onderzoeken geweest van overheidsinstellen in Engeland die we even zullen bespreken. Om te beginnen heeft PHE ( Public Health England ) een onderzoek gedaan na de e-sigaret. Uit dit onderzoek blijkt dat onderzoekers stellen dat dampen 95% gezonder is dan reguliere sigaretten roken. Voor het volledige onderzoek, volgt u alstublieft de volgende link; Public Health England. Het is mogelijk om een e-sigaret te gebruiken en 0mg/ml e-liquid te dampen. Dit betekend dat u geen nicotine consumeert tijdens het dampen. Naast 0mg/ml hebben wij van Vapesale.nl een geruim aanbod in zowel smaken als nicotine sterktes. We bieden namelijk 0mg/ml, 3mg/ml, 6mg/ml, 12mg/ml en 18mg/ml aan. Meer dan voldoende keuze voor iedereen dus. Naast de vele nicotine sterkes bieden wij ook een heleboel smaken aan, voor een volledig overzicht, raadpleegd u de e-liquid sectie op de website.

Er zijn een heleboel carcinogene stoffen toegevoegd aan reguliere sigaretten die niet terug zijn te vinden in een e-sigaret. De grootste en bekendste voorbeelden hiervan zijn natuurlijk koolstofmonoxide en teer. Bij het roken van reguliere sigaretten beschadigd u niet alleen uzelf maar ook de mensen rondom u aangezien meeroken ook als schadelijk gezien wordt.

Er is geen enkel verbrandingsproces bij het gebruik van een e-sigaret, vandaar dat het ook niet mogelijk is voor deze stoffen om door u geconsumeerd te worden als u dampt. Er is ook een onderzoek geweest van de Boston University of Public Health waarin beweert wordt dat er 1000 maal minder schadelijk stoffen te vinden zijn in e-sigaretten en e-liquids in vergelijking met reguliere sigaretten.

 

Koop hier uw e-sigaret!

 

Er zijn nog vele andere voordelen van het gebruik van een e-sigaret. We zullen beginnen met het financiele voordeel, het is namelijk zo dat dampen een stuk goedkoper is dan reguliere sigaretten roken. Het is iedereen wel bekend dat sigaretten steeds duurder en duurder worden, dampen is daarom een goede oplossing om toch te blijven roken maar een heel stuk goedkoper. Afhankelijk van uw clearomizer en e-sigaret kunt u een flesje (10ml) vergelijken met een aantal trekjes van 5 pakjes sigaretten ( bij Sub-Ohm apparaten is dit beduidend lager). U kunt zich voorstellen dat dit op de lange termijn u een berg centen scheelt.

U, als roker zult begrijpen dat en waarschijnlijk ervaring hebben met het feit dat het erg moeilijk is om te stoppen met roken. De e-sigaret is een erg handig hulpmiddel om deze doelstelling uiteindelijk toch te bereiken. Op dit moment worden nicotine kauwgum, accupunctuur, hypnotherapie en vele andere methoden door doktoren aangeraden om te stoppen met roken. Bij het gebruik van een elektronische sigaret kunt uzelf de nicotine in de e-liquid afbouwen en zo geleidelijk het doel om echt te stoppen met roken te bereiken.

Conclusie

Een e-sigaret is een perfecte oplossing als u van plan bent om te stoppen met roken, daarnaast kan het apparaat ook gebruikt worden om het aantal sigaretten dat u per dag consumeert te verminderen. Mocht u vragen hebben over het gebruik van de e-sigaret staan wij te allen tijden voor u klaar om u verder te helpen. Daarnaast willen wij van Vapesale.nl de damp communitie van dienst zijn door de beste producten tegen de beste prijzen aan te bieden om er zo voor te zorgen dat dampen toegankelijk is voor iedereen. De elektronische sigaret heeft volgens ons enorm veel potentieel om rokers te helpen stoppen met roken op een natuurlijke en geleidelijke manier.