under18

E-liquid of e-vloeistoffen

E-liquid ofwel e-vloeistoffen

E-liquid ofwel e-vloeistoffen zijn het hoofd ingredient van het dampen. Zonder de vloeistoffen kunt u simpelweg niet dampen. E-liquids zijn vloeistoffen die in kleine flesjes verpakt zijn. Deze vloeistoffen bestaan uit een aantal componenten. Het eerste component waar u, als eindgebruiker uit kunt kiezen is de smaak, wij van Vapesale.nl hebben een geruim smaakaanbod voor u geselecteerd en getest. De meeste merken die wij aanbieden ( Millers, Colinss, en e-phoenix ) hebben een onderverdeling in de smaken die men aanbiedt, namelijk tabak smaken, fruit smaken en overige smaken. Daarnaast is het voor u, als consument mogelijk om het nicotine gehalte in de e-liquid te bepalen. De liquids worden in een aantal verschillende nicotine sterktes aangeboden namelijk, 0mg/ml, 3mg/ml, 6mg/ml, 12mg/ml en 18mg/ml. Voor ieder wat wils zeggen we maar. Ook is het mogelijk om de verschillende smaken en nicotine sterkes door elkaar te mixen om zo de perfecte blend te krijgen die voldoet aan uw behoeften. Samengevat bieden wij van Vapesale.nl een geruim aanbod aan smaken en nicotine sterkes. Verder, zullen wij u uitleggen uit welke componenten de e-vloeistoffen zijn opgebouwd.

De componenten waaruit e-liquid is opgebouwd

Elke e-vloeistof is opgebouwd uit 3 of 4 componenten namelijk de PG, de VG, een smaakje en eventueel nog nicotine. We zullen deze componenten stuk voor stuk voor u toelichten zodat u ook goed geinformeerd bent wat het nu precies is wat u dampt.

 

Vind hier uw e/liquid!

De Base liquid PG/VG

De base liquid ofwel de basis van een e-vloeistof bestaat meestal uit 2 componenten namelijk de PG ( propyleen glycerol ) en de VG ( Vegetable Glycerin ). PG zorgt ervoor dat u de zogeheten “throathit” krijgt die vergelijkbaar is met een trekje van een sigaret. De VG zorgt voor de rookproductie en wordt ook wel gebruikt in voedingsmiddelen en bijvoorbeeld voor de rookproductie bij een festival. Hoe hoger de VG ratio in een liquid, des te meer rook kan er gemaakt worden. Hoge VG liquids zijn niet geschikt voor Ohm vaping ofwel MTL ( Mouth to Lung ). Dit komt omdat de coils die een weerstand hebben boven 1.0 Ohm deze liquids niet goed verdampen. Voor gebruikers die een geirriteerde keel ervaren bij het gebruik van een e-sigaret raden wij aan om hoge VG liquids te dampen omdat deze weinig of geen keel irritatie met zich meebrengen.

De smaak toevoeging

The base vloeistof ofwel base samen met de nicotine hebben een neutrale smaak, dit wil zeggen dat als u deze e-liquids rook u geen enkele smaak ervaring zult hebben. Om er zeker van te zijn dat dampen een prettigere ervaring is dan het roken van reguliere sigaretten zijn de liquids verkrijgbaar in vele verschillende smaken. Wij van Vapesale.nl hebben een uitgebreide selectie gemaakt van populaire smaken. Welke smaak past bij u? Dit is een vraag die wij helaas niet kunnen beantwoorden omdat iedereen andere voorkeuren heeft. Wel zijn wij er zeker van dat er voor iedereen wat bij zit.

Nicotine

Nicotine is een van de belangrijkste redenen waarom mensen reguliere sigaretten roken. De stof nicotine is namelijk erg verslavend en dit is een van de hoofdbestandsdelen van een sigaret. Een van de effecten van het gebruik van nicotine is dat het een zeer rustgevende werking heeft en het maakt je voor je gevoel scherper. Met het gebruik van een elektronische sigaret is het mogelijk om nog steeds de voldoening van de nicotine consumptie te behouden en tegelijkertijd consumeert u geen additionele schadelijke stoffen. E-liquids bevatten geen van deze schadelijke stoffen ( op nicotine na mocht u hiervoor kiezen ). Er zijn ongeveer 600 schadelijke stoffen te vinden in reguliere sigaretten en op het moment dat deze verbranden komen er maar liefst 7000 chemicalien vrij waarvan er van 69 bekend is dat ze kanker veroorzaken. We zullen enkele stoffen voor u opnoemen; Aceton, Arsenic, Butaan, Cadmium, Formaldehyde, Lood en Teer. E-liquids bevatten geen van deze schadelijke stoffen. De nicotine sterkte wordt bepaald door het aantal milligram nicotine per milliliter vloeistof. Hier beneden vindt u een overzicht van de nicotine sterke en welke liquids wij aanbieden.

1)      0mg/ml: Dit betekent dat er geen nicotine in de vloeistof te vinden is. Wij van Vapesale.nl bieden dit aan in de volgende merken: Millers, E-Phoenix en Colinss.

2)      3mg/ml: Dit betekent dat er 3 miligram nicotine per mililiter vloeistof in de liquids zit. Deze sterkte is te vergelijken met de hele lichte sigaretten.

3)      6mg/ml: Deze sterkte betekent dat er 6 miligram nicotine per mililiter vloeistof zit. Deze sterkte is te vergelijken met lichte ofwel light sigaretten.

4)      12mg/ml: Dit is te vergelijken met de reguliere sigaretten. Er zit 12mg nicotine per mililiter vloeistof in deze liquids.

5)      18mg/ml: Vergelijkbaar met de zware sigaretten of shag. Erg hoog nicotine gehalte en uitsluitend geschikt voor MTL dampen.

 

 Kies uw e-liquid hier!

 

Het is mogelijk om verschillende smaken en nicotine sterkes e-liquid te mixen. We zullen hier een voorbeeld van geven. Stel u heeft een leeg flesje van 20 ml en u heeft 2 flesjes Millers Juice aardbei, eentje van 6mg/ml en eentje van 12mg/ml. Op het moment dat u deze flesjes samenvoegd in de 20 ml fles zal dit resulteren dat de smaak (aardbei) nog hetzelfde zijn, echter de nicotine sterkte zal 9mg/ml zijn. Zoals u kunt zien kunt u dus leuk spelen met de smaken en de nicotine gehaltes. Het is ook bijvoorbeeld mogelijk om smaken te mixen. Als u van bijvoorbeeld fruit smaakjes houdt maar ook van mint of menthol dan kunt u deze gewoon samenvoegen om de perfecte blend voor uzelf te creeren.

Hoe werkt het nu eigenlijk?

Om te beginnen heeft u altijd een e-sigaret nodig om de e-liquid te consumeren. Een elektronische sigaret bestaat uit een aantal onderdelen namelijk de batterij, de clearomizer ( tank ), de coil en een oplader. U vult de tank met de e-liquid ( Let op: Als de tank nieuw is of u maakt gebruik van een nieuwe coil dient u altijd de liquid in het katoen te laten trekken om zo een dry burn te voorkomen ). Op het moment dat de tank ofwel clearomizer gevuld is en de coil goed doordrenkt is met e-liquid kunt er gebruik van maken. De batterij stuurt een stroompje door de coil, deze verwarmt en verdampt de e-vloeistof die u, op uw beurt weer inhaleert.

De voordelen van e-liquid

Voor eeuwen is het een grote uitdaging om te stoppen met roken, de meeste rokers hebben het al ontelbare malen geprobeerd, zonder resultaat. E-Roken is DE oplossing, de elektronische sigaret kan u helpen om te stoppen met de ongezonde gewoonte van het roken van reguliere sigaretten. Daarnaast is het zo dat u zelf de smaak kunt kiezen en het nicotine gehalte geleidelijk kunt afbouwen om er zo voor te zorgen dat u geen ontwenningsverschijnselen heeft. Ook zijn er vele andere voordelen bijvoorbeeld het financiele voordeel, e-roken is vele malen goedkoper dan reguliere sigaretten roken.